Bewegingsonderwijs

Voetbal De Dam

Voetbaltoernooi VV Lemmer

Met veel enthousiasme hebben de jongens en meiden van groep 7/8 deelgenomen aan het schoolvoetbaltoernooi bij VV lemmer. Naast het spelen van de wedstrijden werden er ook andere voetbalactiviteiten gedaan zoals latje trap en record hooghouden. De kinderen hebben elkaar heel goed aangemoedigd, het was een prachtige sportieve middag!

Bewegingsonderwijs De Dam2

Balanceren op een slackline

Met veel plezier hebben de kinderen gebruikgemaakt van de nieuwe slackline! Het balanceren op een slackline vraagt om concentratie, coördinatie en balans.

We hebben kunnen constateren dat er genoeg acrobaten op school rondlopen.

Korfbal

Korfbaltoernooi

Wat hebben we een mooie sportieve middag gehad tijdens het korfbaltoernooi. Er werd goed vrijgelopen, knap verdedigd en er werden een heleboel punten gemaakt.

Ook werd er aandacht geschonken aan het thema gezondheid middels leuke spelletjes. Al gauw werd duidelijk dat water toch wel het beste is om te drinken. Knap gedaan toppers en ouders bedankt voor het coachen!

Kleuters De Dam

Koningsspelen 2017

Dit jaar werden de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd voor alle basisscholen in Lemmer. De dag werd swingend geopend middels de openingsdans en daarna gingen de kinderen ontbijten in de klas.

De kleuters hebben verschillende spelletjes gedaan op het plein, waarbij vaders, moeders, opa's en oma's ook actief waren! Een paar kinderen van groep 8 hebben een voetbal clinic gegeven en een dans.

Limbodansen

De groepen 3/4 en 5/6 hadden vijf activiteiten in de Hege Fonnen tijdens de Konigsspelen; freerunning, hockey, korfbal, limbodansen en de stormbaan. Zij deden dit in groepen met kinderen van alle vijf de basisscholen in Lemmer. Wat een plezier!

Koningsspelen groep 7 en 8

De kinderen van groep 7/8 hadden 's middags op drie locaties clinics. Op het strand werden de kinderen uitgedaagd door middel van bootcamp, beachvolleybal en zwemmen. Bij de tweede locatie werd bij pijl en boog schieten de nodige concentratie gevraagd. Daarnaast werden bij hockey en voetbal zeer gevarieerde oefeningen gedaan. Behendigheid tijdens het skeeleren en speelse vormen bij voetbal en tennis stonden centraal op de laatste locatie.

Judo op school

We zijn gestart met het JOG project, judo op school. De kinderen krijgen gedurende 3 weken les van echte judo leraren van Roelevink Sport. Wat vinden ze het leuk!

Judo komt uit Japan en is een sport waar respect en veiligheid heel erg belangrijk zijn. Daarom leren de kinderen niet hoe ze moeten vechten, maar hoe ze moet stoeien. Want stoeien is leuk!

Ook leren ze hoe je veilig kunt vallen, hoe je iemand kunt kantelen, een houdgreep kunt maken en zelfs een echte judoworp!

Schaatsen De Dam 2

De Dynamische Schooldag

Met een aantal collega’s van het onderwijsteam zijn we naar de studiedag 'De Dynamische Schooldag' geweest.

Traditioneel zitten kinderen op school veel stil. Inmiddels weten we, vanuit onderzoek en ervaring, dat kinderen te lang stil zitten. Te lang als we kijken naar gezondheidseffecten, maar ook te lang als er gekeken wordt naar concentratie en leerrendement.

Tijdens de studiedag hebben wij veel leuke ideeën gekregen om de schooldag dynamischer te maken en hoe wij dit op een verantwoorde wijze kunnen toepassen binnen het lesprogramma.

Schaatsen De Dam herfst

It giet oan!

De schaatslessen in Thialf zijn met een heuse elfstedentocht afgesloten. Er was een prachtig parcours uitgezet, er werd gestempeld en zelfs gekluund. Wat hebben de kinderen genoten van de 4 lessen.

Spelenderwijs hebben de kinderen de schaatstechniek onder de knie gekregen. Soms met vallen en opstaan, maar dat hoort erbij! Wat een doorzetters hebben wij op school. Nu maar hopen dat we een strenge winter krijgen!

Bewegingsonderwijs De Dam herfst

Tijdens het spel 'Expeditie Robinson' kwamen de verschillende talenten van de kinderen goed naar voren. Waar de één gelijk van start wil gaan, bedenkt de ander liever eerst een strategie. Overleggen, keuzes maken, rollen verdelen, rust bewaken, leiding nemen, alles kwam aanbod!

Bewegingsonderwijs De Dam

We zijn dit jaar heel zonnig van start gegaan. Wat hebben we het getroffen met het weer! In de eerste weken stonden de ‘Gouden Weken’ centraal. In de lessen hebben we veel aandacht besteed aan samenwerkingsspelletjes. Tijdens de warme dagen hebben de kinderen heerlijk genoten van de waterspelletjes!

Juf Marijke heeft dit schooljaar een stagiair op dinsdagochtend in groep 3 t/m 5. Het is meester Tiemen en hij is 2e jaars CIOS student. Welkom meester Tiemen.

Na de herfstvakantie krijgen de kinderen van groep 5 t/m 8 gedurende 4 weken schaatsles in Thialf. Hoe leuk is dat!

Groep 5/6 heeft op dinsdag les van 11:00-12:00 uur en groep 7/8 heeft les van 12:00-13:00 uur.